Erkki Persson

 

Den sorgliga nyheten om Erkki Perssons död har nått oss.

​Erkki Persson är borta.

Somnade in lugnt och stilla den 11 juli.

Erkki var en av Göteborgs stora profiler med blicken mot vatten, hav, sjöfart, hamn, älv och stadens levande och positiva framtid.

För drygt 20 år sedan startade han tidningen Goda Nyheter som fokuserar på enbart goda nyheter som balans mot dagstidningarnas fokus på mindre goda nyheter, för att inte säga eländesreportage.

Han var helt enkelt trött på att eländet fick helsidor medan de positiva nyheterna och människorna bakom dem knappt ens blev omnämnda.

​Erkki förblev ung i sinnet. Hans visioner tog sikte på en tid som sträckte sig långt in i framtiden. Han var på alla sätt generös med sig själv samtidigt, som han ödmjukt tackade nej till eventuella hyllningar.

​Evy Warholm:

Oj vad sorgligt…denne fine Errki som funnits bland vännerna sedan 1956 bland Skeppsbyggare-Chalmeristerna.Skönt att veta att han var så aktiv ……. och ändå bara kunde somna in.

Har ännu i minne det fina och ståtliga “20-års jubileet.Min make Jan Warholm dog redan 1991,och nu Errki..Hur många finns nu kvar av “Jaktsällskapet”….Stort tack till Erkki som trots höga befattningar hela tiden höll en så imponerande låg personlig profil.

Med sorg i hjärtat – Evy Warholm

​Inger Svensson:

Du saknas mig Persson. Vårt sista möte var på avtackningen av Göran Ekstedt på Sahlgrenska den 14 juni där jag under några underbara timmar fick lyssna och “tjöta” med dig som i gamla dagar. Jag sa bland annat att du var “den sista chalmeristen”. Du kontrade med att “Nja, vi är några stycken”. Som vanligt var du PÅ. Snabb i huvudet, berättar glad, insiktsfull, spännande och grymt rolig. Vi beslöt att fika efter sommaren. Inte bara en gång utan mera regelbundet. Så skildes vi. Du för att hämta ännu mer mediciner hos din läkare på Sahlgrenska. Det sista jag såg var ditt sneda leende mitt i sommarsolen. Tack du härliga vän och evige busgrabb för att jag fick lära känna dig.