Sexbrottsling i Malmö snabbt identifierad!

Polisens efterlysning av en misstänkt sexbrottsling i Malmö har redan gett resultat. Tack vare allmänhetens tips ska mannen vara så gott som identifierad

Det var polisen i Malmö som via sin Facebook efterlyste en man misstänkt för ett sexuellt ofredande på buss sex mellan Värnhem och Triangeln tisdagen den 11 juli.

I samband med att en medresenär försökte avbryta det sexuella ofredandet blev mannen aggressiv och försökte misshandla denne. 

Polisen publicerade bilder på mannen och information om händelsen, som sedan spreds vidare genom allmänheten via Facebook och nyhetssidor.  

– Vi har fått information som gör att vi tror vi kommer kunna identifiera honom. Detta tack vare intressanta uppgifter som vi fått in via allmänheten, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Varför efterlyser ni inte misstänkta personer oftare om det nu ger sig så snabbt och bra resultat?
– Det måste uppfyllas ett visst antal krav för att vi ska kunna gå ut med uppgifterna det på det här sättet. Framför allt är det så att i det här fallet har vi ett tydligt händelseförlopp fångat på film och vi har också bild på den misstänkte. Så eftersom vi inte kunde komma längre på egen hand var det naturligt att gå ut med en bild för att kunna identifiera den misstänkte, svarar Nils Norling.

Han vill dock inte säga exakt vilka typer av uppgifter det är som man fått in via allmänheten.

Så fort polisen fått uppgifterna bekräftade kommer mannen att eftersökas.

Även på Facebook skriver nu polisen i Malmö att man har ”goda förhoppningar om att kunna lösa ärendet, mycket på grund av ert engagemang”.

På Facebook hyllades polisens beslut att offentliggöra den misstänkte. Dock undrade flera varför bilderna inte publicerats tidigare.

Det är alltså sällan som polisen publicerar bilder eller andra helt oförtäckta signalement på misstänkta gärningsmän, trots att det uppenbarligen kan fungera mycket effektivt.

Inom 24 timmar avslöjades den misstänkte sexbrottslingen på bussen i Malmö.