Dömd för sextrakasserier

En man i 30-årsåldern döms till fängelse i två år och sex månader för att under flera år ha förföljt och sextrakasserat skolbarn på internet.

Mannen var tidigare anställd på en skola i kommunen, och flera av barnen har varit elever på skolan där mannen arbetade.

I flera år blev barn och sextrakasserade på internet av en 30-årig man i deras närområde. Nu döms mannen av Malmö tingsrätt till fängelse i två år och sex månader.

Han ska även betala 350 000 kronor i skadestånd.

Totalt rör det sig om 22 brottsoffer, de flesta flickor, som har blivit utsatta för groomingbrott, stalkningsbrott och andra internetrelaterade brott av mannen.
− Till vissa barn har mannen skickat enstaka meddelanden av sexuell karaktär. Andra barn har blivit trakasserade under flera års tid. Barnen har varit förhållandevis unga och flera av dem har mått mycket dåligt av vad de utsatts för, säger rådmannen Fredrik Landgren i ett pressmeddelande

All brottslighet har begåtts på sociala medier. De äldsta brotten i åtalet begicks 2014.

Flera flickor har fått ta emot hundratals vänförfrågningar från mannen som även skickat bilder och filmer på sitt könsorgan. I vissa fall har han även hotat dem med våldtäkt.

Källa: sverigesradio.se