Unga på Svenska Mässan

Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken.

Besökarna får unika möjligheter att inspireras av de bästa, prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger. Evenemanget vill visa yrkesutbildningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.

Ta med dig dina vänner eller föräldrar och besök EuroSkills 2016!  Här kan ni tillsammans inspireras av de ungdomar som tävlar i EM, samt prova på olika yrken själva.
Fri entré

Lena Sjöstrand, projektledare på Göteborg & Co för EuroSkills berättar:

– En yrkesutbildning ger idag stora chanser till jobb och vidare studier. Genom alla de prova-på:er och intressanta föreläsningar som vi erbjuder hoppas vi att framtidsvalen klarnar något för alla de unga och arbetssökande som besöker oss under de tre tävlingsdagarna.

På plats finns både ungdomar och äldre som jobbar inom yrkena idag samt studie- och yrkesvägledare för att svara på alla frågor.
Tävlingsansvarige Patrik Svensson har full koll på vilka tävlingar som brukar dra lite extra publik, och varför.
– Målarna börjar med en tom vägg och sedan växer måleri och tapetsering fram, det är tydligt. Matlagning och servering är lätt att relatera till – alla har ju varit på restaurang någon gång. Igenkänning och tydliga resultat verkar dra publik, säger han.
Något Patrik inte tycker man ska missa är undersköterskornas tävling.
– Det är ett väldigt verklighetstroget rollspel mellan den tävlande och patienten vilket brukar vara väldigt underhållande att följa. Annars gillar jag de skapande yrkena, typ frisörer, florister och plattsättare som är underhållande att se på, där man verkligen får se deras kreationer växa fram.

 

Besök gärna EUROSKILLS 2016 och läs hela programmet!